Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κοκκινίζουμε ελαφρά το κρέας στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και 2 ποτήρια νερό. 2. Όταν ψηθεί σχεδόν το κρέας, ρίχνουμε τα μαρούλια χοντροκομμένα και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. 3. Σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια καλά, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε και το χυμό των λεμονιών. Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί του φαγητού στο αυγολέμονο, αδειάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και κουνάμε να πάει παντού. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Προτιμάμε συνήθως τα ελαφρότερα αυγολέμονα με 1 αυγό και 1 λεμόνι. Ωστόσο έτσι είναι πιο νόστιμη η συνταγή. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Αρνί ή κατσίκι
2 τεμάχιο(-α) Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι(-ια) Ανιθος ψιλοκομμένος
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
2 τεμάχιο(-α) Μαρούλι
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Αρνί ή κατσίκι αυγολέμονο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές