1. Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε μέτρια κομμάτια. Το βάζουμε στην κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό με αλάτι και μόλις πάρει βράση, το ξαφρίζουμε.
2. Μετά από ένα τέταρτο της ώρας ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, καθώς και τον μαϊντανό και το σέλινο.
3. Όταν βράσουν καλά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε το μαϊντανό και το σέλινο και ρίχνουμε το αβγολέμονο.
4. Σερβίρουμε κρέας και λαχανικά σκεπασμένα με το αβγολέμονο. |