Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε μέτρια κομμάτια. Το βάζουμε στην κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό με αλάτι και μόλις πάρει βράση, το ξαφρίζουμε. 2. Μετά από ένα τέταρτο της ώρας ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, καθώς και τον μαϊντανό και το σέλινο. 3. Όταν βράσουν καλά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε το μαϊντανό και το σέλινο και ρίχνουμε το αβγολέμονο. 4. Σερβίρουμε κρέας και λαχανικά σκεπασμένα με το αβγολέμονο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Το αβγολέμονο γίνεται ως εξής: Χτυπάμε καλά τα ασπράδια, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το λεμόνι και στη συνέχεια λίγο ζουμί από το φαγητό. Τέλος ρίχνουμε όλο το διάλυμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το ανάλογο αλάτι και πιπέρι και το φαγητό είναι έτοιμο. Προτιμάμε συνήθως τα ελαφρότερα αυγολέμονα με 1 αυγό και 1 λεμόνι. Ωστόσο έτσι είναι πιο νόστιμη η συνταγή. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Αρνί
5 τεμάχιο(-α) Πατάτες
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 τεμάχιο(-α) Κολοκυθάκια
3 τεμάχιο(-α) Καρότα
1 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός
1 ματσάκι(-ια) Σέλινο
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
Επιστροφή Αρνί βραστό με αβγολέμονο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές