Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το αρνί, καλύτερα μπούτι, το αλατίζουμε και το αλείφουμε με το λεμόνι και το λάδι. Το βάζουμε στο φούρνο να ψήνεται. 2. Βράζουμε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό να μαλακώσουν λίγο. 3. Αφού ψηθεί περίπου 1,5 ώρα το αρνί, βάζουμε στο ταψί τις αγκινάρες και το ψήνουμε για 15 λεπτά. 4. Χτυπάμε το λάδι, το αυγό και το γιαούρτι και περιχύνουμε το κρέας. Αν θέλουμε στη σάλτσα προσθέτουμε και λίγο μοσχοκάρυδο. 5. Ψήνουμε στο φούρνο λίγη ώρα ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα. 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Αρνί
λίγο Αλάτι
1 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
500 γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
1 κιλό(-ά) Αγκινάρες
1 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
Επιστροφή Αρνί με αγκινάρες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές