Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το χοιρινό, το κόβουμε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε με το λάδι. 2. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. 3. Ρίχνουμε τις ντομάτες και το αφήνουμε να μισοψηθεί. 3. Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα κουκούτσια και τη φλούδα, τα κόβουμε σε φέτες και τα τηγανίζουμεμ ελαφρά. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα αλλά να φροντίσουμε να σκεπάζονται από τη σάλτσα. 4. Προσθέτουμε ζάχαρη (αν θέλουμε) και λίγο νερό και βράζουμε για περίπου μισή ώρα ακόμη. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα θα πρέπει να προσθέσουμε πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Η δυσκολία στο φαγητό αυτό είναι να καθαρίσει κανείς τα κυδώνια γιατί είναι σκληρά. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Χοιρινό χωρίς κόκκαλο
1 κιλό(-ά) Κυδώνια
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
1 κουταλιά(-ές) Ζάχαρη
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
λίγο Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Επιστροφή Χοιρινό με κυδώνια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές