Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε το σέλινο σε κομμάτια, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό βράσει λίγο και το σουρώνουμε. 2. Κοκκινίζουμε ελαφρά το κρέας, που είναι κομμένο σε κομμάτια, με το λάδι και τα κρεμμύδια. Μετά από 5 λεπτά λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί περίπου τρία τέταρτα της ώρας. 3. Βάζουμε στην κατσαρόλα και το σέλινο με το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με την κουτάλα αλλά κουνάμε μόνο λίγο την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το κρέας. 4. Όταν μείνει μόνο με το λάδι του ρίχνουμε το αυγολέμονο και το φαγητό είναι έτοιμο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Το αυγολέμονο γίνεται ως εξής: χτυπάμε τα ασπράδια πρώτα και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Χτυπώντας συνέχεια ρίχνουμε και το χυμό των λεμονιών και σιγά-σιγά λίγο ζουμί από την κατσαρόλα. Προτιμάμε συνήθως τα ελαφρότερα αυγολέμονα με 1 αυγό και 1 λεμόνι. Ωστόσο έτσι είναι πιο νόστιμη η συνταγή. 
Υλικά
1,5 κιλό(-ά) Χοιρινό χωρίς κόκκαλο
2 κιλό(-ά) Σέλινο
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
2 τεμάχιο(-α) Χυμός λεμονιού
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
Επιστροφή Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές