Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Τσιγαρίζουμε το λάδι με το χοιρινό κομμένο σε μέτρια κομμάτια. 2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 1-2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί περίπου μισή ώρα. 3. Βράζουμε τα πράσα σε λίγο νερό, που το χύνουμε στη συνέχεια, για 5 λεπτά. Έτσι γίνονται πιο ελαφριά. 3. Βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας τα πράσα με τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό αν χρειάζεται, και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί το φαγητό και να πήξει η σάλτσα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα θα πρέπει να προσθέσουμε πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Να δοκιμάζετε τη σάλτσα πριν κλείσετε το φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται λίγη ζάχαρη γιατί είναι πολύ ξυνή. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Χοιρινό χωρίς κόκκαλο
1 κιλό(-ά) Πράσα χοντροκομμένα
0,5 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
0,5 φλιτζάνι(-ια) Κρασί
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα(-ες) τριμμένη(-ες)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Χοιρινό με πράσα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές