Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε το χοιρινό σε μπουκιές και το βάζουμε στο τηγάνι όπου έχουμε κοκκινίσει σκόρδο στο λάδι. 2. Αφήνουμε το κρέας να κοκκινίσει ελαφρά. 3. Ψήνουμε για 10’ περίπου. 4. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την ντομάτα και αφήνουμε να σιγοψηθεί σκεπασμένο και να μείνει με τη σάλτσα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα θα πρέπει να προσθέσουμε πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Να δοκιμάζετε τη σάλτσα πριν κλείσετε το φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται λίγη ζάχαρη γιατί είναι πολύ ξυνή. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Χοιρινό
4 κουταλιά(-ές) Λάδι
2 τεμάχιο(-α) Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
0,5 ποτήρι(-ια) Κρασί
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 κουταλιά(-ές) Κύμινο
Επιστροφή Χοιρινό με ντομάτα στο τηγάνι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές