1. Πλένουμε το χοιρινό, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το σωτάρουμε με το λάδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σέλινο, τη δάφνη και τις ντομάτες ψιλοκομμένες, 2 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.
2. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε πήλινο σκεύος. Τοποθετούμε πάνω το κρέας με τη σάλτσα και το βάζουμε σε μέτριο φούρνο.
3. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί άλλα 45 λεπτά. |