Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το χοιρινό, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το σωτάρουμε με το λάδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το σέλινο, τη δάφνη και τις ντομάτες ψιλοκομμένες, 2 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου. 2. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε πήλινο σκεύος. Τοποθετούμε πάνω το κρέας με τη σάλτσα και το βάζουμε σε μέτριο φούρνο. 3. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί άλλα 45 λεπτά. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Είναι καλό να χρησιμοποιήσουμε γάστρα. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Χοιρινό
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 κουταλιά(-ές) Λάδι
3 κουταλιά(-ές) Σέλινο ψιλοκομμένο
4 κλαράκι(-ια) Μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 τεμάχιο(-α) Δάφνη
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1,5 κιλό(-ά) Πατάτες
1 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
Επιστροφή Χοιρινό με πατάτες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές