Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το κρέας, το χαράζουμε, βάζουμε στις σχισμές αλάτι, πιπέρι και λεμόνι. 2. Στρώνουμε λεμονόφυλλα σε ένα ταψί. 3. Αλείφουμε το γουρουνόπουλο με το λάδι και το βάζουμε στο ταψί. 4. Το σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για πάνω από 3 ώρες. 5. Γυρνάμε το γουρουνόπουλο από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα λεμονόφυλλα μοσκοβολάνε και δίνουν υπέροχο άρωμα στο κρέας. Όσο περισσότερο ψηθεί το κρέας, τόσο πιο νόστιμο γίνεται. Είναι καλύτερα να ψήνεται όλο το βράδυ σε θερμοκρασία 70 βαθμούς και το πρωί να δυναμώσουμε τη φωτιά στους 170 (αερόθερμος φούρνος).. 
Υλικά
2 κιλό(-ά) Γουρουνόπουλο
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
όσο χρειαστεί Λεμονόφυλλο
2 τεμάχιο(-α) Χυμός λεμονιού
Επιστροφή Γουρουνόπουλο ψητό πάνω σε λεμονόφυλλα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές