Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε το κουνέλι μερίδες και το πλένουμε. 2. Το βάζουμε από την προηγούμενη σε μίγμα από λάδι, μουστάρδα (λίγη), σκόρδο λιωμένο, λεμόνι, πιπέρι, ρίγανη, φλούδα πορτοκαλιού και 1 φύλλο δάφνης σε ένα γυάλινο δοχείο στο ψυγείο. Το ανακατέβουμε μία ή δύο φορές για να πάει η σάλτσα σε όλο το κρέας. 3. Την επόμενη ημέρα, το βάζουμε στην κατσαρόλα ή στο φούρνο με όλα τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και 1 ποτήρι νερό αν χρειάζεται. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ψηθεί και να μείνει με πηχτή σάλτσα. 
 
 
Υλικά
1 τεμάχιο(-α) Κουνέλι
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
2 τεμάχιο(-α) Χυμός λεμονιού
1 κεφάλι(-ια) Σκόρδο
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
2 κουταλάκι(-ια) Ρίγανη
1 κομμάτι(-ια) Φλοιός πορτοκαλιού
λίγη Μουστάρδα
Επιστροφή Κουνέλι ριγανάτο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές