Προέλευση:
Μαρίκα Μαυραντωνάκη-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες κόβοντάς τις στα δύο και αφού βγάλουμε τους σπόρους τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα ρηχό πιάτο ανάποδα ώστε να στραγγίσουν από το νερό τους. 2. Στη συνέχεια παίρνουμε τις φέτες το εσκαλόπ τις κόβουμε στα δύο και τις αλατοπιπερώνουμε. Επάνω στα τέσσερα κομμάτια εσκαλόπ βάζουμε μια ροδέλα τυρί γραβιέρα, μία ροδέλα σαλάμι, μια ροδέλα τυρί, μια ροδέλα ζαμπόν (κομμένα στο σχήμα και μέγεθος της φέτας του κρέατος). 3. Στη συνέχεια τα σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες εσκαλόπ, τα δένουμε με κλωστή, τα τηγανίζουμε με λάδι και βούτυρο επί 15 λεπτά, τα βάζουμε σ΄ ένα ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα του τηγανιού (που τα τηγανίσαμε) αφού προσθέσουμε λίγο κονιάκ. Ολόγυρά τους τοποθετούμε τις ντομάτες γεμισμένες με τυρί γραβιέρα και αφού κουκίσουμε και τα εσκαλόπ με τριμμένο τυρί βάζουμε στο ταψάκι μερικά λίγο βούτυρο και τα ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει περίπου για ½ ώρας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να μαραθούν οι ντομάτες. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Εσκαλόπ (μοσχαρίσο κρέας σε πολύ λεπτές φέτες, μακρόστενες, μόνο ψαχνό) 
Υλικά
4 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
4 τεμάχιο(-α) Μοσχαρίσιο εσκαλόπ
4 λεπτή(-ές) φέτα(-ες) Σαλάμι αέρος
4 λεπτή(-ές) φέτα(-ες) Γραβιέρα
4 λεπτή(-ές) φέτα(-ες) Ζαμπόν
λίγο Κονιάκ
1 πρέζα(-ες) Αλάτι
Επιστροφή Εσκαλόπ ογκρατέν Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές