Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το κουνέλι, το κόβουμε μερίδες και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το αλάτι και τα δαφνόφυλλα. 2. Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει χωρίς υγρό. 3. Ρίχνουμε το λάδι, τα γαρύφαλλα, το πιπέρι και λίγο μπαχάρι και το τσιγαρίζουμε να ροδίσει. 4. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει και να πιει το ζουμί. 5. Βράζουμε τα κρεμμύδια χωριστά να μαλακώσουν και να χάσουν τη σπιρτάδα τους. Μετά τα προσθέτουμε στο φαγητό. 6. Ρίχνουμε τη ντομάτα, λίγο κόκκινο πιπέρι, ρίγανη, κύμινο, τη δάφνη, το σκόρδο, το κρασί και το ξύδι. 7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί (χωρίς νερό). 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα θα πρέπει να προσθέσουμε πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό. Να δοκιμάζετε τη σάλτσα πριν κλείσετε το φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται λίγη ζάχαρη γιατί είναι πολύ ξυνή. 
Υλικά
1 τεμάχιο(-α) Κουνέλι
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 κιλό(-ά) Κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
1 ποτήρι(-ια) Κρασί
2 κουταλιά(-ές) Ξύδι
2 τεμάχιο(-α) Δάφνη
3 τεμάχιο(-α) Γαρύφαλλο
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
λίγο Μπαχάρι
λίγο Κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά(-ές) Ρίγανη
1 κουταλιά(-ές) Κύμινο
2 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
Επιστροφή Κουνέλι στιφάδο της Λιλής Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές