Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Bράζoυμε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Μόλις πάρει βράση το ξαφρίζoυμε. 2. Όταν ψηθεί το σερβίρουμε σε πιατέλα. 3. Παίρνουμε 4 φλυτζάνια ζουμί και το βάζουμε να βράσει. 4. Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και λίγο αλάτι. Βράζουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα και σβήνουμε τη φωτιά πριν πιει τελείως το ζουμί του. 5. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αν θέλουμε, περιχύνουμε το πιλάφι με το στακοβούτυρο ή το πασπαλίζουμε με αρκετό τυρί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά. 
 
 
Υλικά
1 τεμάχιο(-α) Κοτόπουλο
1,5 φλιτζάνι(-ια) Ρύζι
λίγο Αλάτι
1 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
2 κουταλιά(-ές) Στακοβούτυρο
Επιστροφή Κοτόπουλο με πιλάφι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές