Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε σε μερίδες το κοτόπουλο και τις κοκκινίζουμε σε λάδι και κρεμμύδι για λίγο. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη δάφνη και λίγο νερό. 2. Σε μισή ώρα περίπου ρίχνουμε τον αρακά και τον μαϊντανό. Μαγειρεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσει και ο αρακάς. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Αν θέλουμε πολύ κόκκινη τη σάλτσα μας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πελτέ διαλυμένο σε νερό ή παχύρευστο χυμό ντομάτας. Συνήθως όμως μια κονσέρβα ντομάτας είναι αρκετή. Να δοκιμάζετε τη σάλτσα πριν κλείσετε το φαγητό. Μπορεί να χρειάζεται λίγη ζάχαρη γιατί είναι πολύ ξυνή. 
Υλικά
1 τεμάχιο(-α) Κοτόπουλο
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
0,5 κιλό(-ά) Αρακάς
λίγο Αλάτι
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
0,5 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός
1 φύλλο(-α) Δάφνη
Επιστροφή Κοτόπουλο με αρακά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές