Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Παίρνουμε φιλέτα κοτόπουλου και χωρίς να τα κόψουμε, τα μαρινάρουμε σε λάδι, κρασί, μουστάρδα, δάφνη, ρίγανη, χυμό 1 πορτοκαλιού, καρότα κομμένα σε ροδέλες, κρεμύδι ψιλοκομένο, αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι μέλι. 2. Την επόμενη ημέρα το ρίχνουμε στη γάστρα με τη μαρινάδα και το ψήνουμε στο φούρνο για 1,5 περίπου ώρα. 3. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το καθένα με μια λεπτή φέτα γραβιέρα. 4. Ψήνουμε λίγη ώρα στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. 
 
 
Υλικά
1 τεμάχιο(-α) Κοτόπουλο
0,5 κιλό(-ά) Τυρί (κατά προτίμηση γραβιέρα)
2 κουταλιά(-ές) Λάδι
λίγο Αλάτι
1 τεμάχιο(-α) Χυμός πορτοκαλιού
λίγη Μουστάρδα
1 κουταλάκι(-ια) Μέλι
2 τεμάχιο(-α) Καρότα
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
1 φύλλο(-α) Δάφνη
0,5 ποτηράκι(-ια) κρασιού Κρασί
Επιστροφή Κοτόπουλο ή γαλοπούλα με τυρί στο φούρνο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές