Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε στο λάδι μαζί με το κρεμμύδι. 2. Αφού ροδίσει ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί. 3. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τις μπάμιες: τις πλένουμε, κόβουμε το κοτσανάκι τους και τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και αλάτι και τις αφήνουμε για 1-2 ώρες. 4. Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό, αλατοπίπερο και 1 κουταλάκι ζάχαρη. 5. Μαγειρεύουμε το φαγητό έως ότου ψηθούν οι μπάμιες. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Δεν ανακατεύουμε με κουτάλι το φαγητό γιατί θα διαλυθούν οι μπάμιες. 
Υλικά
1 τεμάχιο(-α) Κοτόπουλο
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
1 κιλό(-ά) Μπάμιες
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
3 κουταλιά(-ές) Λεμόνι (-α)
Επιστροφή Κοτόπουλο με μπάμιες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές