Προέλευση:
Μαρίκα Μαυραντωνάκη-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε τα κρεμμύδια ή τα αλέθουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι* ,τα ανακατεύουμε μέχρι να ξανθύνουν. 2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τον κιμά μαζί με τα υλικά( αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, το χτυπημένο αυγό, τη φρυγανιά και το κρασί).Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και στη συνέχεια τα βάζουμε στο λαδωμένο ταψί κάνοντάς τα με τα χέρια μας ρολό όπου στο εσωτερικό του έχουμε βάλει τα βρασμένα αυγά (καθαρισμένα). Αλείφουμε με βούτυρο το ρολό και ρίχνουμε ακόμη λίγο λάδι και νερό στο ταψί. 3. Για να μην απλώσει το ρολό καλύπτουμε το ταψί με πατάτες μακρόστενα κομμένες και αλατισμένες. 4. Στη συνέχεια βάζουμε το ταψί στο φούρνο που ήδη τον έχουμε προθερμάνει, με τη θερμοκρασία αρχικά από κάτω και στη συνέχεια πάνω-κάτω για να πάρει χρώμα. Χρόνος ψησίματος περίπου 1 ώρα περίπου σε 200 βαθμούς Κελσίου. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
*Λάδι: 4-5 κουταλιές στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και άλλες τόσες στο τέλος στο ταψί 
Υλικά
500 γραμ. Κιμάς
0,5 φλιτζάνι(-ια) Φρυγανιά θρυμματισμένη
1 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
0,5 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός
όσο θέλουμε Αλάτι
λίγο Πιπέρι
2 τεμάχιο(-α) Αυγό(-ά) βραστό(-ά)
4 κουταλιά(-ές) Βούτυρο
3 κουταλιά(-ές) Κόκκινο κρασί
3,4 τεμάχιο(-α) Πατάτες
10 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
0,5 φλιτζάνι(-ια) Νερό
Επιστροφή Ρολό κιμά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές