Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Kαθαρίζoυμε το ψάρι, το κόβουμε φέτες, το αλατίζουμε και το λεμονίζουμε (το αλείφουμε με λεμονόκουπα). 2. Βράζουμε το ψάρι μαζί με σέλινο και ολόκληρο κρεμμύδι. 3. Βγάζουμε το ψάρι και το περιχύνουμε με λαδολέμονο. 4. Σουρώνουμε το ζωμό και προσθέτουμε πατάτες χοντροκομμένες να βράσουν για 10 λεπτά και μετά τον ξινόχοντρο μαζί με 1 ντομάτα. 5. Τον αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά και η σούπα είναι έτοιμη. 
 
 
Υλικά
1,5 κιλό(-ά) Ψάρι μεγάλο
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
1 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
1 ματσάκι(-ια) Σέλινο
4 κουταλιά(-ές) Λάδι
4 τεμάχιο(-α) Πατάτες
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 ποτήρι(-ια) Ξινόχοντρος
Επιστροφή Ψάρι με πατάτες και ξινόχοντρο σούπα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές