Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε τις σαρδέλες, κόβουμε τα κεφάλια και αφαιρούμε τα εντόσθια. Τις βάζουμε σε ένα γυάλινο δοχείο, τις αλατίζουμε και τις καλύπτουμε με το ξύδι και το κρασί. 2. Τις αφήνουμε εκεί για μια μέρα και μετά αφαιρούμε και τις σπονδυλικές στήλες πιέζοντας λίγο από το πάνω μέρος να ανοίξουν και τραβώντας προς την ουρά. 3. Οι καθαρισμένες σαρδέλες διατηρούνται σε δοχείο καλυμμένες με ελαιόλαδο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Πολύ ωραίος μεζές για ούζο ή ρακί. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Σαρδέλες
1 ποτήρι(-ια) Ξύδι
1 ποτήρι(-ια) Κρασί
όσο θέλουμε Αλάτι
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
Επιστροφή Σαρδέλες στο λάδι (Μεζές) Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές