Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και χωριστά τα ασπράδια μαρέγκα. 2. Ενώνουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. 3. Εάν θέλουμε να τη σιροπιάσουμε βάζουμε στη γέμιση 150 γραμ. ζάχαρη αντί των 300 γραμ. και φτιάχνουμε σιρόπι με 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Την περιχύνουμε με καυτό το σιρόπι και κρύα η πίτα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Από τα λεμόνια βάζουμε τον φλοιό τους και επίσης κοπανίζουμε ελαφρά τη ζάχαρη. Μπορούμε και να μην την σιροπιάσουμε οπότε παραλείπουμε το 1,5 φλυτζάνι ζάχαρη. 
Υλικά
350 γραμ. Αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
7 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
300 γραμ. Ζάχαρη
2 τεμάχιο(-α) Φρυγανιά θρυμματισμένη
1 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
2 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
1,5 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
Επιστροφή Αμυγδαλόπιτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές