Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβομε σε μικρά κομμάτια, τις αλατίζομε και τις αφήνομε σε συρωτό να φύγουν τα υγρά τους. 2. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, ρίχνουμε τις μελιτζάνες να τσιγαριστούν και σβήνουμε με το κρασί. 3. Προσθέτομε τις τριμμένες ντομάτες και τη δάφνη και αφήνουμε τη σάλτσα με τις μελιτζάνες να σιγοβράσει γαι 15 λεπτά περίπου, έως ότου μαλακώσουν οι μελιτζάνες. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Χρησιμοποιούμε τη σάλτσα σε πιάτα με ρύζι και μακαρόνια. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Μελιτζάνα(-ες)
λίγο Αλάτι
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
0,5 φλιτζάνι(-ια) Ελαιόλαδο
λίγο Πιπέρι
1 φύλλο(-α) Δάφνη
1 ποτηράκι(-ια) κρασιού Κρασί
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
Επιστροφή Σάλτσα μελιτζάνας Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές