Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 2. Πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι. 3. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και προσθέτουμε το μάραθο και το δυόσμο και στη συνέχεια τις σουπιές. 4. Αφού βράσουν για 15 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε τις σουπιές να ψηθούν. 5. Τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και τη ντομάτα, λίγο πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Οι σουπιές αν είναι πολύ φρέσκες είναι καλύτερα να μπουν στην κατάψυξη για 2-3 μέρες και μετά να μαγειρευτούν. Έτσι γίνονται πιο μαλακές. Για να καθαρίσουμε τις σουπιές βγάζουμε τα μάτια, το πίσω κόκαλο, την κοιλιά και το μελάνι. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Σουπιές
1 κιλό(-ά) Σπανάκι
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
5 τεμάχιο(-α) Φρέσκο κρεμμύδι
0,5 ποτήρι(-ια) Ασπρο κρασί
1 ματσάκι(-ια) Μάραθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι(-ια) Δυόσμος ψιλοκομμένος
λίγο Πιπέρι
2 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
Επιστροφή Σουπιές με σπανάκι και ντομάτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές