Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές σε μικρά κομμάτια. 2. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το λάδι στη κατσαρόλα, τα τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε τις σουπιές. Αφού βράσουν λίγο και απορροφηθούν τα υγρά, ρίχνουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου. 3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 6 φλιτζάνια νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 4. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Οι σουπιές αν είναι πολύ φρέσκες είναι καλύτερα να μπουν στην κατάψυξη για 2-3 μέρες και μετά να μαγειρευτούν. Έτσι γίνονται πιο μαλακές. Για να καθαρίσουμε τις σουπιές βγάζουμε τα μάτια, το πίσω κόκαλο, την κοιλιά και το μελάνι. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Σουπιές
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
2 φλιτζάνι(-ια) Ρύζι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Σουπιές με ρύζι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές