1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές σε μικρά κομμάτια.
2. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το λάδι στη κατσαρόλα, τα τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε τις σουπιές. Αφού βράσουν λίγο και απορροφηθούν τα υγρά, ρίχνουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 1 ώρα περίπου.
3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 6 φλιτζάνια νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
4. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε. |