Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια. 2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και ρίχνουμε τις σουπιές. Τις μαγειρεύουμε περίπου ένα τέταρτο να απορροφήσουν τα υγρά και σβήνουμε με το κρασί. 3. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τις σουπιές να ψηθούν και να μείνουν με το λάδι τους. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Οι σουπιές αν είναι πολύ φρέσκες είναι καλύτερα να μπουν στην κατάψυξη για 2-3ς μέρες και μετά να μαγειρευτούν. Έτσι γίνονται πιο μαλακές. Για να καθαρίσουμε τις σουπιές βγάζουμε τα μάτια, το πίσω κόκαλο, την κοιλιά και το μελάνι. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Σουπιές
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
0,5 ποτήρι(-ια) Ασπρο κρασί
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
Επιστροφή Σουπιές με κρασί Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές