Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ασπράδια μαρέγκα χωριστά. 2. Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα απλώνουμε σε ταψί (μπακλαβά). Πρέπει να έχουν λεπτό πάχος, περίπου 1 δάχτυλο. 3. Τα ψήνουμε στους 160° έως ότου ροδίσουν. 4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν 1 ημέρα και τα κόβουμε πολύ λεπτά περίπου όσο το φάρδος ενός δάχτυλου. 5. Τα βάζουμε πάλι στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία να ξεραθούν. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Διατηρούνται σε αεροστεγές κουτί. 
Υλικά
5 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι(-ια) Σταφίδα
2 φλιτζάνι(-ια) Αμύγδαλα ολόκληρα ασπρισμένα
όσο το βάρος των αυγών Αλεύρι
1 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
1 ποτηράκι(-ια) κρασιού Κονιάκ
λίγο Αρωμα λεμονιού
λίγη Βανίλια (-ες)
Επιστροφή Παξιμαδάκια τσαγιού Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές