Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι, αφαιρούμε μάτια και στόμα, το βάζουμε να βράσει 10 λεπτά σε νερό. Ρίχνουμε το νερό και βάζουμε καινούργιο αλλά λίγο στη κατσαρόλα, συνεχίζουμε έως ότου μαλακώσει. 2. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 3. Τσιγαρίζουμε με το λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε το χταπόδι, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Το χταπόδι δεν θέλει αλάτι. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Χταπόδι
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 ποτηράκι(-ια) κρασιού Κόκκινο κρασί
2 τεμάχιο(-α) Δάφνη
λίγο Πιπέρι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
Επιστροφή Χταπόδι κρασάτο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές