Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι αφαιρούμε μάτια και στόμα και το κόβουμε μικρά κομμάτια. 2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και ρίχνουμε το χταπόδι να σιγοβράσει μόνο με το υγρό που βγάζει. 3. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει ακόμα 10 λεπτά. 4. Ρίχνουμε τη ντομάτα, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει, μισή ώρα ακόμα. 5. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό και, αφού βράσει, ρίχνουμε το κοφτό μακαρόνι να βράσει για 10 λεπτά. 6. Βάζουμε σε πύλινο σκεύος το χταπόδι με τη σάλτσα του και το κοφτό μακαρόνι και τα βάζουμε στο φούρνο να βράσουν για άλλα 10 λεπτά. 7. Τα σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό είναι καλύτερα να βράσουμε το χταπόδι (όπως αναφέρεται παραπάνω), μετά να το τεμαχίσουμε και μετά να συνεχίσουμε το μαγείρεμα με τη σάλτσα. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Χταπόδι
0,5 κιλό(-ά) Μακαρόνια κοφτά
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα(-ες) τριμμένη(-ες)
1 ποτηράκι(-ια) κρασιού Κόκκινο κρασί
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
όσο θέλουμε Γραβιέρα
Επιστροφή Χταπόδι γιουβέτσι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές