Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα (τηγάνι) τη ζάχαρη με το νερό στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. 2. Μόλις πάρει βράση και αρχίσει να δένει ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Το μείγμα αλλάζει συνεχώς χρώμα και όταν γίνει καφέ χρώμα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. 3. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και ρίχνουμε το μείγμα πάνω σε μαρμάρινη πλάκα αλειμμένη με βούτυρο για να μην κολλήσει. 4. Τα ξεχωρίζουμε γρήγορα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε παγωτό ή σε διάφορα γλυκά, βάζοντάς το μέσα στο μείγμα βουτύρου θρυμματισμένο. Επίσης μπορούμε να τα φτιάξουμε φοντάν βάζοντάς τα μέσα σε λιωμένη κουβερτούρα και όταν κρυώσουν τα τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη, (τα αμύγδαλα να είναι ολόκληρα). 
Υλικά
300 γραμ. Ζάχαρη
80 γραμ. Νερό
650 γραμ. Αμύγδαλα
λίγο Χυμός λεμονιού
Επιστροφή Πραλίνα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές