Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν χωρίς νερό αλλά μόνο με το δικό τους. 2. Όταν το πιούν, ρίχνουμε λάδι, κρεμμύδια και σκόρδο. Ανακατεύουμε για λίγο, προσθέτουμε λίγο νερό, αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα χόρτα τα οποία έχουμε χοντροκόψει και ζεματίσει για 5 λεπτά σε βραστό νερό καθώς και τον άνιθο. 3. Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών ή τη ντομάτα και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να πήξει η σάλτσα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Χόρτα γιαχνερά: καυκαλήθρες, μάραθο, μυρώνια, σέσκουλο (γούλα), κάρδαμο, κρεμμυδάκια φρέσκα. Από ένα ματσάκι. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Καλαμάρια
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 τεμάχιο(-α) Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι(-ια) Ανιθος ψιλοκομμένος
1 κιλό(-ά) Χόρτα γιαχνερά
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
Επιστροφή Καλαμάρια με χορταρικά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές