Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε τον μπακαλιάρο μικρά κομμάτια και τον ξαλμυρίζουμε από την προηγούμενη μέρα, αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό. Τον αλευρώνουμε και τον τηγανίζουμε. 2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε 3-4 κουταλιές λάδι και προσθέτουμε τις ντομάτες να πάρουν μια βράση. 3. Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό και, αφού βράσει, προσθέτουμε το ρύζι και το βράζουμε για 15 λεπτά. 4. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, αφαιρούμε τα κόκκαλα, τον ανακατεύουμε με το ρύζι και σερβίρουμε. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Για καλύτερο ξελμύρισμα, βάλτε τον μπακαλιάρο στο νερό περισσότερες ημέρες. Καλύτερα να είναι φιλέτο μπακαλιάρου για να μην έχει κόκκαλα. Το ίδιο φαγητό κάνουμε και με τον κατεψυγμένο μπακαλιάρο. 
Υλικά
800 γραμ. Μπακαλιάρος
4 κουταλιά(-ές) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια τριμμένα
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα(-ες) τριμμένη(-ες)
1,5 φλιτζάνι(-ια) Ρύζι
λίγο Πιπέρι
όσο χρειαστεί Λάδι για τηγάνισμα
όσο χρειαστεί Αλεύρι
Επιστροφή Μπακαλιάρος με ρύζι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές