Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο. 2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια. 3. Τσιγαρίζουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνουμε και τα φασολάκια. 4. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε τα φασολάκια να μισοψηθούν για μισή ώρα περίπου. 5. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου πάνω στα φασολάκια, πασπαλίζουμε με πιπέρι, αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά περίπου και είναι έτοιμο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Για καλύτερο ξελμύρισμα, βάλτε τον μπακαλιάρο στο νερό περισσότερες ημέρες από μία, αλλάζοντας το νερό του τακτικά. Για καλύτερο ξελμύρισμα, βάλτε τον μπακαλιάρο στο νερό περισσότερες ημέρες. Καλύτερα να είναι φιλέτο μπακαλιάρου για να μην έχει κόκκαλα. Το ίδιο φαγητό κάνουμε και με τον κατεψυγμένο μπακαλιάρο. 
Υλικά
700 γραμ. Μπακαλιάρος
1 κιλό(-ά) Φρέσκα φασολάκια
0,5 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
1 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Μπακαλιάρος με φασολάκια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές