Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια 2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και το σέλινο. Τα κόβουμε και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό και τα βγάζουμε σε 5 λεπτά. 3. Τα τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι να μαραθούν. Ρίχνουμε το πιπέρι, τη ντομάτα και 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε σιγοβράζουν περίπου μισή ώρα. 3. Τοποθετούμε πάνω στα χόρτα τον μπακαλιάρο και βράζουμε για άλλα 20 λεπτά. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Για καλύτερο ξελμύρισμα, βάλτε τον μπακαλιάρο στο νερό περισσότερες ημέρες από μία, αλλάζοντας το νερό του τακτικά. Για καλύτερο ξελμύρισμα, βάλτε τον μπακαλιάρο στο νερό περισσότερες ημέρες. Καλύτερα να είναι φιλέτο μπακαλιάρου για να μην έχει κόκκαλα. Το ίδιο φαγητό κάνουμε και με τον κατεψυγμένο μπακαλιάρο. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Μπακαλιάρος
1 κιλό(-ά) Πράσα (κεντανές)
1 ματσάκι(-ια) Σέλινο
1 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Μπακαλιάρος με πράσα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές