Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο τον καθαρίζουμε από τα κόκαλα και τον τοποθετούμε στη μέση ενός πυρέξ. 2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες από το κοτσάνι τους και τις βάζουμε στο ταψί γύρω από τον μπακαλιάρο. 3. Φτιάχνουμε σάλτσα: Τσιγαρίζουμε στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τις ντομάτες, τη δάφνη και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει λίγο. Με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε τον μπακαλιάρο με τις μπάμιες στο ταψί. 4. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο μέχρι να μείνει μόνο μετην σάλτσα του. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Για καλύτερο ξελμύρισμα, βάλτε τον μπακαλιάρο στο νερό περισσότερες ημέρες από μία, αλλάζοντας το νερό του τακτικά. Καλύτερα να είναι φιλέτο μπακαλιάρου για να μην έχει κόκκαλα. Το ίδιο φαγητό κάνουμε και με τον κατεψυγμένο μπακαλιάρο. Ορισμένοι συνηθίζουν να τηγανίζουν τις μπάμιες. Δεν το συστήνουμε αν και το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο με τον τρόπο αυτό. 
Υλικά
800 γραμ. Μπακαλιάρος
1 κιλό(-ά) Μπάμιες
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 τεμάχιο(-α) Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
1 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
λίγο Πιπέρι
2 φύλλο(-α) Δάφνη
Επιστροφή Μπακαλιάρος με μπάμιες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές