1. Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο τον καθαρίζουμε από τα κόκαλα και τον τοποθετούμε στη μέση ενός πυρέξ.
2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες από το κοτσάνι τους και τις βάζουμε στο ταψί γύρω από τον μπακαλιάρο.
3. Φτιάχνουμε σάλτσα: Τσιγαρίζουμε στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τις ντομάτες, τη δάφνη και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει λίγο. Με τη σάλτσα αυτή περιχύνουμε τον μπακαλιάρο με τις μπάμιες στο ταψί.
4. Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο μέχρι να μείνει μόνο μετην σάλτσα του. |