Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον ξαρμυρίζουμε. 2. Φτιάχνουμε την σάλτσα: Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και πιπέρι. 3. Βράζουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες κομμένες και 2 ποτήρια νερό. 4. Βράζουμε για άλλα 15 λεπτά, τοποθετούμε πάνω τον μπακαλιάρο και βράζουμε πάλι για άλλα 20 λεπτά. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Για καλύτερο ξελμύρισμα, βάλτε τον μπακαλιάρο στο νερό περισσότερες ημέρες από μία, αλλάζοντας το νερό του τακτικά. Καλύτερα να είναι φιλέτο μπακαλιάρου για να μην έχει κόκκαλα. Το ίδιο φαγητό κάνουμε και με τον κατεψυγμένο μπακαλιάρο. 
Υλικά
800 γραμ. Μπακαλιάρος
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα(-ες) τριμμένη(-ες)
1 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κιλό(-ά) Πατάτες
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Μπακαλιάρος με πατάτες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές