Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και τον ξαλμυρίζουμε. 2. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις στρώνουμε σε ένα ταψί. Τις πασπαλίζουμε με ρίγανη, μαϊντανό και πιπέρι. Πάνω τοποθετούμε τον μπακαλιάρο, τον πασπαλίζουμε με ρίγανη και σκόρδο και τα δαφνόφυλλα. Από πάνω στρώνουμε πάλι πατάτες και προσθέτουμε ξανά ρίγανη, μαϊντανό και σκόρδο. 3. Στο τέλος περιχύνουμε με τις ντομάτες, το λάδι και 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Για καλύτερο ξελμύρισμα, βάλτε τον μπακαλιάρο στο νερό περισσότερες ημέρες από μία, αλλάζοντας το νερό του τακτικά. Καλύτερα να είναι φιλέτο μπακαλιάρου για να μην έχει κόκκαλα. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Μπακαλιάρος παστός
1 κιλό(-ά) Πατάτες
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 κουταλιά(-ές) Ρίγανη
1 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 φύλλο(-α) Δάφνη
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Μπακαλιάρος στο φούρνο πλακί Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές