Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσει, ρίχνουμε τους κρόκους, χτυπημένους καλά, τα λοιπά υλικά και αλεύρι: η ζύμη να είναι μέτρια. 2. Μαρέγκα: χτυπάμε τα ασπράδια καλά και ρίχνουμε 200 γραμμάρια ζάχαρη και 300 γραμμάρια ψιλοκομμένο, ασπρισμένο και στεγνό αμύγδαλο και τη βανίλια. 3. Στο φορμάκι το οποίο έχουμε βουτυρώσει βάζουμε ένα κομμάτι ζύμης, την απλώνουμε και τη φέρνουμε ως τα χείλη της φόρμας. 4. Βάζουμε ? καρύδι και λίγο γλυκό (κυδώνι ή οτιδήποτε έχουμε), μετά μαρέγκα και βάζουμε στο φούρνο μέσα σε ταψί. 5. Όταν ροδίσουν τα φορμάκια, τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. 
 
 
Υλικά
200 γραμ. Βούτυρο
8 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 ποτηράκι(-ια) κρασιού Κονιάκ
200 γραμ. Ζάχαρη
2 φακελάκι(-ια) Βανίλια (-ες)
όσο σηκώσει Αλεύρι
300 γραμ. Αμύγδαλα
λίγο Καρύδια
λίγο Κυδώνι γλυκό
70 γραμ. Ζάχαρη
Επιστροφή Φορμάκια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές