Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Διαλέγουμε ψιλές ελιές μαύρες, ώριμες. 2. Σ’ ένα βάζο βάζουμε μια στρώση αλάτι χοντρό και συνεχίζουμε εναλλάσσοντας ελιές και αλάτι μέχρι να τελειώσουν οι ελιές. Ανακατεύουμε το βάζο πάνω – κάτω κάθε μέρα και όταν δούμε ότι οι ελιές έχουν σουρώσει (μετά από 2 βδομάδες), τις βάζουμε σε λεκάνη και τις πλένουμε με ζεστό νερό. 3. Παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 1 ποτήρι λάδι και 2-3 κλωνάρια δενδρολίβανο. Τα ανακατεύουμε και όταν μυρίσει το δενδρολίβανο, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε 1 κρασοπότηρο ξύδι. 4. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στις ελιές που ανακατεύουμε καλά στο βάζο μέσα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και συμπληρώνουμε με νερό να σκεπαστούν. 
 
 
Υλικά
όσο χρειαστεί Ελιές
όσο χρειαστεί Αλάτι
3 κλαράκι(-ια) Δενδρολίβανο
1 ποτηράκι(-ια) κρασιού Ξύδι
Επιστροφή Ελιές μαύρες με δεντρολίβανο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές