1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να μείνουν 1 ώρα. Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις τσιγαρίζουμε με το λάδι και το κρεμμύδι.
2. Ετοιμάζουμε τους χοχλιούς
3. Ρίχνουμε τους χοχλιούς στην κατσαρόλα με τις μελιτζάνες να τσιγαριστούν λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
4. Συμπληρώνουμε 2,5 ποτήρια νερό και όταν πάρουν βράση ρίχνουμε τον ξινόχοντρο, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να ψηθεί και ο ξινόχοντρος, περίπου μισή ώρα. |