Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να μείνουν 1 ώρα. Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις τσιγαρίζουμε με το λάδι και το κρεμμύδι. 2. Ετοιμάζουμε τους χοχλιούς 3. Ρίχνουμε τους χοχλιούς στην κατσαρόλα με τις μελιτζάνες να τσιγαριστούν λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. 4. Συμπληρώνουμε 2,5 ποτήρια νερό και όταν πάρουν βράση ρίχνουμε τον ξινόχοντρο, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να ψηθεί και ο ξινόχοντρος, περίπου μισή ώρα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Οι χοχλιοί (τα σαλιγκάρια) καθαρίζονται σχολαστικά (τους βάζουμε στο νερό να συρθούν, σκεπασμένοι με ένα τρυπητό και τους καθαρίζουμε τα σάλια και τις ακαθαρσίες στο στόμιο και στο κέλυφος). Στη συνέχεια τους βράζουμε σε μπόλικο νερό. Το πετάμε και τους ξεπλένουμε καλά.Στο νερό που βράζουν καλό είναι να προσθέσουμε λίγο ξύδι. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Χοχλιοί (σαλιγκάρια)
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό(-ά) Μελιτζάνα(-ες)
1 νεροπότηρο(-α) Ξινόχοντρος
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα(-ες) τριμμένη(-ες)
Επιστροφή Χοχλιοί (σαλιγκάρια) με μελιτζάνες και ξινόχοντρο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές