1. Καθαρίζουμε τους χοχλιούς.Τους τσιγαρίζουμε για λίγο στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες.
2. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και τους ψήνουμε για 30 λεπτά.
3. Βγάζουμε τους χοχλιούς από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και προσθέτουμε 7 ποτήρια νερό στη σάλτσα που έχει μείνει.
4. Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε το χόντρο και λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνάι.
5. Όταν ψηθεί ο χόντρος, σε μισή ώρα περίπου, ρίχνουμε μέσα τους χοχλιούς και λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά. |