Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε τους χοχλιούς.Τους τσιγαρίζουμε για λίγο στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. 2. Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και τους ψήνουμε για 30 λεπτά. 3. Βγάζουμε τους χοχλιούς από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και προσθέτουμε 7 ποτήρια νερό στη σάλτσα που έχει μείνει. 4. Όταν το νερό βράσει ρίχνουμε το χόντρο και λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνάι. 5. Όταν ψηθεί ο χόντρος, σε μισή ώρα περίπου, ρίχνουμε μέσα τους χοχλιούς και λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Οι χοχλιοί (τα σαλιγκάρια) καθαρίζονται σχολαστικά (τους βάζουμε στο νερό να συρθούν, σκεπασμένοι με ένα τρυπητό και τους καθαρίζουμε τα σάλια και τις ακαθαρσίες στο στόμιο και στο κέλυφος). Στη συνέχεια τους βράζουμε σε μπόλικο νερό. Το πετάμε και τους ξεπλένουμε καλά.Στο νερό που βράζουν καλό είναι να προσθέσουμε λίγο ξύδι. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Χοχλιοί (σαλιγκάρια)
0,5 κιλό(-ά) Χόντρος
0,5 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια τριμμένα
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα(-ες) τριμμένη(-ες)
Επιστροφή Χοχλιοί (σαλιγκάρια) με χόντρο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές