1. Καθαρίζουμε τους χοχλιούς. Ετοιμάζουμε την κατσαρόλα με λάδι στο οποίο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε και τους χοχλιούς και σε 5 λεπτά προσθέτουμε τη ντομάτα με τα αλάτι, το πιπέρι.
2. Αφού βράσουν για 15 λεπτά βγάζουμε τους χοχλιούς με μια τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε 6 φλιτζάνια νερό και όταν βράσει ρίχνουμε και το ρύζι.
3. Αφήνουμε πάλι να βράσει για 10 λεπτά, ρίχνουμε και τους χοχλιούς και βράζουμε ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. |