Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε και βράζουμε τους χοχλιούς. 2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο μισό λάδι, προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε να δέσει η σάλτσα. 3. Ρίχνουμε και τους χοχλιούς και βράζουμε 15 λεπτά. 4.Τηγανίζουμε στο υπόλοιπο λάδι τις πατάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμο το φαγητό. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Οι χοχλιοί (τα σαλιγκάρια) καθαρίζονται σχολαστικά (τους βάζουμε στο νερό να συρθούν, σκεπασμένοι με ένα τρυπητό και τους καθαρίζουμε τα σάλια και τις ακαθαρσίες στο στόμιο και στο κέλυφος). Στη συνέχεια τους βράζουμε σε μπόλικο νερό. Το πετάμε και τους ξεπλένουμε καλά.Στο νερό που βράζουν καλό είναι να προσθέσουμε λίγο ξύδι. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Χοχλιοί (σαλιγκάρια)
1 κιλό(-ά) Πατάτες
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
1 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Χοχλιοί (σαλιγκάρια) κοκκινιστοί με πατάτες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές