Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα ξερών φύλλων δικτάμου. 2. Βράζεται σε νερό για 2-3 λεπτά, σουρώνεται και είναι έτοιμο! 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Το αφέψημα με δίκταμο είναι το πιο συνηθισμένο στην Κρήτη. Κυκλοφορεί και συσκευασμένο σε φακελάκια, όπως το τσάι. Αυτά μπορούμε να τα βάλουμε σε βρασμένο νερό, αλλά χρειάζεται να μείνουν αρκετή ώρα (5 λεπτά) για να γίνει το αφέψημα. Το χρώμα του δεν είναι έντονο, αλλά η γεύση του αποζημιώνει. 
Υλικά
λίγο Δίκταμο
φλιτζάνι(-ια) Νερό
Επιστροφή Βραστάρι με δίκταμο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές