Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Ετοιμάζουμε ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. 2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. 3. Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια μεγέθους πιάτου τσαγιού (διάμετρος 10 εκ.), βάζουμε μια κουταλιά μυζήθρα και τα διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου. 4. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, πασπαλίζουμε με σησάμι και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα υλικά για τη ζύμη είναι: αλεύρι, μαστίχα, λίγο αλάτι, λάδι, χυμό λεμονιού, μπέικιν. Τα τυροπιτάκια αυτά λέγοντα στα Χανιά "καλιτσούνια". 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Αλεύρι
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
1 τεμάχιο(-α) Χυμός λεμονιού
2 κουταλιά(-ές) Δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
2 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
2 κιλό(-ά) Μυζήθρα
1 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
Επιστροφή Τυροπιτάκια με μυζήθρα και δυόσμο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές