Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Πλένουμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε. 2. Βάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για μισή ώρα περίπου και μετά τα στραγγίζουμε. 3. Στην κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι, το κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο μάραθο. 3. Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα φασόλια, τις ντομάτες, 2-3 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε. 4. Προς το τέλος προσθέτουμε το σπανάκι και βράζουμε άλλο ένα τέταρτο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα φασόλια τα βάζουμε από βραδίς σε πολύ νερό για να φουσκώσουν. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Φασόλια ξερά
1 κιλό(-ά) Σπανάκι
1 ματσάκι(-ια) Μάραθο ψιλοκομμένο
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
3 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Φασόλια ξερά με σπανάκι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές