Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε τα φασόλια (άσπρα, μικρά) στην κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για 10’. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε νερό βραστό, να σκεπαστούν. 2. Προσθέτουμε καρότο σε στρογγυλές φέτες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σέλινο χοντροκομμένο. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. 3. Τα ρίχνουμε σε πήλινο σκεύος και προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, το λάδι και το αλάτι. Τα βάζουμε στο φούρνα και τα βράζουμε μέχρι να χυλώσουν καλά. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα φασόλια τα βάζουμε από βραδίς σε πολύ νερό για να φουσκώσουν. Ο Φασουλονταβάς μοιάζει με τα φασόλια σούπα, μόνο που έχουν λίγο ζουμί (δεν είναι τελείως στεγνά, ούτε και σούπα) και γίνονται με μικρά άσπρα φασόλια. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Φασόλια ξερά
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 τεμάχιο(-α) Καρότα
1 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 ματσάκι(-ια) Σέλινο
2 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
Επιστροφή Φασουλονταβάς Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές