1. Βάζουμε τα φασόλια (άσπρα, μικρά) στην κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για 10’. Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε νερό βραστό, να σκεπαστούν.
2. Προσθέτουμε καρότο σε στρογγυλές φέτες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σέλινο χοντροκομμένο. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
3. Τα ρίχνουμε σε πήλινο σκεύος και προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, το λάδι και το αλάτι. Τα βάζουμε στο φούρνα και τα βράζουμε μέχρι να χυλώσουν καλά. |