Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε να μαλακώσουν. 2. Φτιάχνουμε σάλτσα με κρεμμύδι, ντομάτα, λάδι, ρίγανη και αλάτι. 3. Αφού η σάλτσα μας δέσει, ρίχνουμε τα ρεβύθια να πάρουν μερικές βράσεις. 4. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε 2 φλιτζάνες νερό και αφού βράσει, προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι ρύζι. Αν θέλουμε περισσότερο ρύζι διπλασιάζουμε το νερό ανάλογα. Σε 20' λεπτά περίπου είναι έτοιμο. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα ρεβίθια τα βάζουμε από βραδίς σε πολύ νερό με αλάτι για να φουσκώσουν. Πριν τα βράσουμε τα ξεπλένουμε καλά. 
Υλικά
300 γραμ. Ρεβίθια
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
0,5 κιλό(-ά) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
1 φλιτζανάκι(-ια) Ρύζι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
2 ποτήρι(-ια) Νερό
2 κουταλιά(-ές) Ρίγανη
Επιστροφή Ρεβιθόρυζο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές