1. Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη ημέρα τα βράζουμε να μαλακώσουν.
2. Φτιάχνουμε σάλτσα με κρεμμύδι, ντομάτα, λάδι, ρίγανη και αλάτι.
3. Αφού η σάλτσα μας δέσει, ρίχνουμε τα ρεβύθια να πάρουν μερικές βράσεις.
4. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε 2 φλιτζάνες νερό και αφού βράσει, προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι ρύζι. Αν θέλουμε περισσότερο ρύζι διπλασιάζουμε το νερό ανάλογα. Σε 20' λεπτά περίπου είναι έτοιμο. |