Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε τα κουκιά στο νερό αποβραδίς για να μουσκέψουν. 2. Την επομένη με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε τις μαύρες μύτες, τα βράζουμε για μισή ώρα και σουρώνουμε. 3. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, αλάτι, λίγο πιπέρι και τα δαφνόφυλλα. 4. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα κουκιά και 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν και να πήξει η σάλτσα τους. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και 1-2 πατάτες σε λεπτές φέτες, τις οποίες θα ψήσουμε λίγο με τη σάλτσα προτού βάλουμε τα κουκιά. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Κουκιά ξερά
2 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες) ψιλοκομμένη (-ες)
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
1 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο Πιπέρι
3 φύλλο(-α) Δάφνη
λίγο Αλάτι
2 τεμάχιο(-α) Πατάτες
Επιστροφή Κουκιά γιαχνί με πατάτες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές