Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Τα κουκιά τοποθετούνται σε ένα δοχείο με νερό αποβραδίς για να φουσκώσουν. 2. Την επόμενη μέρα τα ξεματίζουμε με κοφτερό μαχαίρι (αφαιρούμε τις μαύρες μύτες), τα βάζουμε στην κατσαρόλα με αρκετό νερό και τα βράζουμε για 10’. 3. Χύνουμε το νερό τους και συνεχίζουμε το βράσιμο σε καινούργιο νερό (που τα σκεπάζει) και σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε και μια μέτρια πατάτα. 4. Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά ρίχνουμε αλάτι και τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε*. 5. Σερβίρουμε με λάδι και λεμόνι. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
*Συνήθως αφού βράσουν τα κουκιά αφήνουμε λίγο ζουμί γιατί έτσι είναι πιο νόστιμα. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Κουκιά ξερά
1 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
λίγο Αλάτι
1 τεμάχιο(-α) Χυμός λεμονιού
Επιστροφή Κουκιά βραστά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές