Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Τα κουκιά τοποθετούνται σε ένα δοχείο με νερό αποβραδίς για να φουσκώσουν. 2. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε με μαχαίρι το μαύρο σημείο που έχουν. 3. Τα βάζουμε σε νερό να βράσουν για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια αλλάζουμε το νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε καινούργιο νερό μέχρι να μαλακώσουν. 4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σωτάρουμε λίγο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα χόρτα χοντροκομένα. Ρίχνουμε αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνουμε να μαραθούν. 5. Προς το τέλος, προσθέτουμε τα κουκιά. Βράζουμε για 5 λεπτά για να πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε και το χυμό των λεμονιών και, αν χρειάζεται, λίγο ακόμα αλάτι. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τα χόρτα θα είναι σπανάκι, άνιθος, μαϊντανός και σέσκουλο. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Κουκιά
1 κιλό(-ά) Χόρτα γιαχνερά
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
0,5 ποτήρι(-ια) Λάδι
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 τεμάχιο(-α) Λεμόνι (-α)
Επιστροφή Κουκιά ξερά με χόρτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές