Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Κάνουμε σάλτσα με ντομάτες ως εξής: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε με το λάδι και προσθέτουμε τις επίσης ψιλοκομμένες ντομάτες με το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και τα δαφνόφυλλα. 2. Βράζουμε για 15 λεπτά και μετά ρίχνουμε τη φάβα την αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις και τη σερβίρουμε. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Για να φτιάξουμε την παντρεμένη φάβα θα πρέπει η φάβα να έχει ψηθeί αλλά να μην την έχουμε λιώσει, ούτε και να έχει χυλώσει! Πρέπει τα σποράκια της να φαίνονται για να την βάλουμε στην σάλτσα ντομάτας. 
Υλικά
λίγη Φάβα… που έμεινε
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
5 κουταλιά(-ές) Ελαιόλαδο
2 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
2 τεμάχιο(-α) Δάφνη
λίγο Αλάτι
λίγο Κύμινο
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Φάβα παντρεμένη Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές